Živogošće

Živogošće je jedno od najstarijih mjesta Makarske Rivijere. Nalazi se na njenom južnom dijelu 21 km od grada Makarske, a Dubrovnik kojeg svakako vrijedi posjetiti udaljen je 116 km. Također, jedna od zanimljivijih destinacija u okolici Živogošća je i svetište Međugorje udaljeno 61 km. Pogledajte kartu.

Spomeni na ovaj prekrasni biser Jadrana, Živogošće, sežu čak do 4. stoljeća iz kojeg su vremena vidljivi ostaci ilirskog naselja. Epigram koji datira još iz rimskog doba nalazi se ispod stijene, tri metra od mora, na samoj plaži – posvećen studenom izvoru pitke vode što se ulijeva u more. O bogatoj povijesti svjedoče još i franjevački samostan iz 18. st., te barokna župna crkva.

Posebnost koju svakako moramo istaknuti je da se zahvaljujući blagoj mediteranskoj klimi moguće kupati u moru krajem listopada. Sunčano i vrlo toplo vrijeme tijekom rujna i listopada pogodovati će i onima sklonim planinarenju i šetnjama Biokovom gdje postoje kilometri označenih i održavanih pješačkih i biciklističkih staza, te novootvoreni i vrlo atraktivni vidikovac Skywalk. Fotografije berbe maslina i mandarina najbolje svjedoče o vremenskim prilikama u listopadu.

Istraživanje samog mjesta i njegove okolice kroz aktivno-rekreacijski odmor možete upotpuniti izletima ili pak iznajmiti brod, jet-ski, skijati na vodi, letjeti padobranom, igrati tenis i još mnogo toga.

Odlučite li se za razgledanje obližnjih otoka – nećete pogriješiti. Izletnički brodovi stoje Vam na raspolaganju svaki dan za organizirane cjelodnevne izlete otoke na Brač, Hvar i Korčulu, te poluotok Pelješac. Ako pak više volite planinske aktivnosti – posjetite Park prirode “Biokovo”. U sklopu parka možete pješačiti označenim stazama, voziti biciklu, posjetiti kuću seoskog turizma ili jednostavno uživati u netaknutoj prirodi. Avanturiste će vjerojatno privući rafting na Cetini za što postoje organizirani prijevozi grupa i pojedinaca.

Ostaje Vam samo da se i osobno u to uvjerite kao i u tradicionalnu gostoljubivost ljudi ovdašnjeg kraja i naravno Vašeg domaćina – obitelji Antunović, koja u ovom ambijentu već stoljećima upija specifičan mediteranski duh koji sada želimo prenijeti i na Vas – naše cijenjene goste.